21. joulukuuta 2012

#75 Se parhaiten nauraa, kellä on vahvin lääkitys

Kuten otsikosta arvata saattaakin, kävimme tänään siis taasen klinikalla pyörähtämässä. 

Viime perjantaina lähdin tammun kanssa lenkille selästä käsin ja pienten hölkkäilyidenkin jälkeen vähän ihmettelin, miten se puuskuttaa näin kovasti siihen nähden. Otin siinä sitten kuitenkin vähän reippaamman laukkapätkän, jonka päätteeksi Elvi kuulosti aivan siltä, että se tukehtuu hetkenä minä hyvänsä. Hengitys rohisi ja vinkui aivan kamalasti jonkun matkaa, talliin tullessamme kilometrin kävelyn jälkeen se puhalsi ja puuskutti edelleen, palautuminen kesti kauan. Siinä sitten päätin, että maanantaina soitamme heti ensimmäisenä klinikalle ja pääsimme sinne tänä aamuna. 
Elvi käyttäytyi klinikalla erinomaisen hienosti. Mitä nyt kunnon kurapaskaa väänsi pakkopilttuussa, ratsuihminen vieressä katsoi silmät pyöreänä, kun ulosteet suorastaan suihkusivat ympäriinsä, ahistais kyllä varmaan itteekin kun ahdistettais pieneen tilaan ja sörkittäis ihme vempaimilla. Sieraimeen tungettavista letkuista se koitti vähän pyristellä vastaan, mutta huulipuristimessa roikkuessani se kuitenkin rauhoittui ja saatiin tähystettyä, sekä letkutettua ilman mitään sen kummempia.


Tuosta yskimisestä sain kuulla vasta tänä aamuna, pappa kertoi että reilu kuukausi sitten oli tamma yskinyt ihan urakalla karsinassaan aamulla, sen koommin ei ole kuitenkaan kukaan ainakaan kuullut sen yskineen.
Tuo letkutusjuttu haisee kyllä aivan järkyttävälle, äsken kävin noita tuolla tarhassa rapsuttelemassa ja ei tarvinnut tamman tulla kuin parin metrin päähän niin etova tuoksu leijaili sieraimiini. Sitä se ell naureskelikin, että saatte oikein herkullisen tuoksun talliinne näin joulun ajaksi. 
Eli tosissaan, piikitellään nyt sitten papan kanssa muutama päivä vuoronperään ja kun joulurumbasta selvitty niin ruvetaan pikkuhiljaa liikuttelemaan. Ikäviähän nämä aina on, mutta pääasia on kuitenkin se, että saadaan tamma taas entistä parempaan kuntoon ja radoille palataan ensivuoden puolella! 
En kyllä tiedä maltanko olla käymättä jouluaattona aamusta kävelylenkillä ilman satulaa, jotenkin tuntuu julmalta jos en niin perhekeskeisenä päivänä tee noiden kanssa mitään.. Noh, täytyy tuumailla! Tällaista tosiaan meille kuuluu tällä kertaa ja tässä taas syy siihen, miksen ole hetkeen ole postaillut :)

Dexin tosimiesten parta!
Hyvät joulut teille kaikille!

2 kommenttia:

 1. Sipuliviinaa, ähäkutti! Se tosiaan haisee infernaaliselle, onnea vaan :D

  Mut eiköhän se siitä. Nää räkärumbat on aina ärsyttäviä, mutta kuka nyt oikeasti noissa pakkasissa liikuttaa haluaisikaan saatika kilpaa ajaa... ;)

  Mukavia jouluja ja paranemisia tietty myös! :)

  VastaaPoista
 2. Jjuu ei kyllä kovin lähelle tee mieli mennä, paha jos sattuu hönkäisemään naamalle... :s
  Toivotaan näin, toisaalta oikeastaan ihan rentouttavaakin saada pieni varpaidensulattamisloma. :D

  Kiitoksia ja sitä samaa sinne !:)

  VastaaPoista